Aankoop van een woning

Eén van onze specialiteiten is het begeleiden bij de aankoop van een woning. Wanneer u een woning op het oog heeft waar u direct verliefd op bent, is het het juiste moment om ons in te schakelen. Wij kunnen u deskundig en actief begeleiden als aankoopmakelaar en staan hierbij met beide benen op de grond. Dit is van groot belang want u ziet de woning op dat moment door een roze wolk en kijkt waarschijnlijk niet objectief naar de woning. Wij bekijken de woning en letten hierbij onder andere op de volgende zaken:

  • Voldoet de woning aan de door u gestelde wensen/eisen? We letten hierbij op zaken als het type van de woning, de omgeving van de woning etc.
  • Wat zegt het bestemmingsplan en het Kadaster over de woning? Hierbij kijken we naar de historie van de woning en trekken na wat voor kettingbedingen, erfdienstbaarheden etc. op de woning rusten.
  • Hoe is de bouwkundige staat van de woning? Zijn er ernstige gebreken en/of achterstallig onderhoud?
  • Nadat wij bij de bezichtiging naar deze zaken gekeken hebben, nemen we de bevindingen met u door en bespreken of de vraagprijs van de woning een reële prijs is. Vervolgens helpen we u bij het bieden en het sluiten van de koop.

Als de koop gesloten is, begeleiden wij u bij de overige zaken zoals: 

  • Het controleren en doornemen van de koopovereenkomst. Zitten er geen onvolkomenheden in en is het u duidelijk wat er precies bedoeld wordt?
  • Het inspecteren van de woning voordat de notariële overdracht plaatsvindt. Hierbij bekijken we samen met u de woning of deze is opgeleverd zoals met verkoper is afgesproken. Zijn er geen zaken uit de woning weggehaald, of juist achtergelaten wat niet de bedoeling was? Zijn er geen nieuwe gebreken?
  • Vervolgens gaan we met u naar de notaris en begeleiden u bij de notariële overdracht.

Informatie aanvragen